Bursdagsfeiring og eksamenslesing

lørdag 13. mars 2010
Så ble det bursdagsfeiring i Abrego Road! Jeg, Andre (tysker) og Brett (amerikaner) feiret bursdagene våre sammen. Litt i tidligste laget for min del, men vi måtte sørge for å ta festen før den verste eksamensuka satte igang. Kjøpte en gigantisk amerikansk kake med navnene våre på, og to beer kegs - alt som trengs for en vellykket fest! Huset ble stappfullt, og folk koste seg :) Dagen derpå ble derimot en nedtur, fordi det viste seg at noen hadde stjålet pumpene til ølkannene. Vi hadde bare leid alt utstyret, og betalt 100 dollar i depositum som vi da selvfølgelig ikke fikk tilbake. Men men, man lærer så lenge man lever.




Ellers er eksamenslesingen nå igang for fullt. Fikk en liten overraskelse idag tidlig, da læreren i fotokjemi sendte mail og sa at hjemmeeksamen var lagt ut på nett... vi visste nemlig ikke at vi skulle ha hjemmeeksamen i det faget, og hadde forberedt oss på skoleeksamen uti uka :p Men er heldigvis godt i gang, og klar for enda en hjemmeeksamen imorgen kveld. På fredag har vi siste eksamen, og så bærer det avgårde til Hawaii på springbreak, juhuu!Ååå forresten siden vi har det litt småkjedelig på skolen for tida, er det fort gjort å få dårlig humor- siste nytt er Trololo-mannen! HAHA (trykk på linken).

Arti med eksamensforberedelser :p


Og pause i sola :)


Og så har vi kjøpt oss grill, som har blitt flittig brukt den siste tida.



Roadtrip President's day

søndag 28. februar 2010

Så var det oss og tyskerne på tur igjen! President's Day 15. februar betydde langhelg, og vi leide en stor van og la ut på roadtrip. Hadde ingen bestemt plan for hvor vi ville dra, så vi var litt spontane og bestemte oss for destinasjoner underveis. Fredagen kom vi ikke særlig langt, på grunn av en utrolig kjip kø inn til Los Angeles. Så vi overnattet på et motell like utafor LA første natta, brukte vel ca 6 timer på en tur som skulle tatt 2 timer, juhu. En hel haug med nordmenn var i Las Vegas samme helg, så vi bestemte oss for å overraske dem med et besøk neste dag. På vei til Las Vegas kjørte vi gjennom Mojave nasjonalpark. Var ikke så fryktelig mye annet enn ørken å se der, men vi gikk tur på sanddynene og det var en fin hike. Vel framme viste det seg at spontaniteten vår hadde sin pris, hadde ikke tenkt på at det var valentines day samme helg, og det var derfor helt håpløst å finne ledig hotellrom. Etter mye styr og en lang ringerunde fikk vi heldigvis et rom som noen andre hadde avlyst i siste liten, flaks. Så fikk vi møtt igjen en hel haug med nordmenn som kom kjørende i limo i kjent stil, haha.

 



Neste dag satte vi kursen mot Hoover dam og Grand Canyon. Hoover dam var..hmm..vel, en demning. Har sett den, og kan krysse det av på lista, haha. Grand Canyon viste seg forsåvidt å bli Grand Canyon fail, fordi vi klarte å komme 15 minutter etter at siste turistbussen kjørte ut til "rimmen". Hadde trodd at vi kunne kjøre ut til rimmen for å se utsikten på egenhånd, men nei da. Så da ble det å beundre Grand Canyon på avstand, var forsåvidt greit nok det også. Bestemte oss for å besøke Johsua Tree park dagen etter, og kjørte derfor i den retning med overnatting på et merkelig sted ved navn Laughlin. Laughlin var et slags mini- Las Vegas, bortsett fra at aldersgruppa var litt mer ensidig. Det var stort sett en ansamling av hoteller fulle av gamblende pensjonister, danskebåten x100. Meen det var billig å overnatte, og vi fant et fancy mikrobryggeri med masse god øl.





Joshua Tree Park var ganske stilig, gikk et par turer og kikka på landskapet. Utenom trærne så var steinene der ganske spesielle, formet av smeltende lava som en gang kom opp til overflaten.  








Kom tilbake til Isla Vista seint på mandagskvelden, og var rimelig slitne etter en opplevelsesrik tur :)

Las Vegas!

fredag 29. januar 2010
En fantastisk helg i Las Vegas er overstått! Det var en annen verden - glitter, glam og fryktelig mye penger. Vi var en gjeng på 7, bestående av 2 nordmenn, 4 tyskere og 1 kineser. Kom fram relativt seint torsdag kveld, og da vi kjørte inn mot Las Vegas åpenbarte det seg et lyshav midt i mørkeste ørkenen.  Mesteparten av tiden gikk vi bare rundt og måpte. Kikket på de mest fancy hotellene, The Venezian, Caesars Palace, The Mirage, Luxor og New York New York. The Venezian var spesiellt imponerende, hvor en kopi av Venezia sentrum var bygget inne i hotellet, med kanaler, gondoler og hele pakka. Ganske stilig.  Måtte selvfølgelig prøve spillelykken også, men satset bare 1 dollar av gangen så ta det med ro mamma ;)  Faktisk gikk jeg i overskudd, vant 32 dollar! Lotte, Ken Roger og Oddmund kom flyvende fra Berkeley, så vi fikk en liten nano-reunion på fredagen. Tok oss råd til å spise på en suveren sjømat buffet denne dagen, som forsåvidt holdt resten av helgen (nesten :p). Vi surra selvfølgelig bort nettene, og sov halve dagen, så fikk ikke sett så mye som vi egentlig ville. Men morro var det!


























Tårnet på hotellet vi bodde på- The Stratosphere
                                                      



Hiking

søndag 17. januar 2010


Endelig kom vi oss opp i fjellet for å se utsikten over Santa Barbara og kysten! Målet var å finne en såkalt "hot spring", men vi lyktes ikke så godt med det. Men det var en fin tur, og vi fikk også sett litt av Montecito, rikmannsstrøket hvor bla Oprah bor. Rimelig mange ålreite hus oppi åsen der!



 



Nå er det forøvrig spådd storm en ukes tid framover her, så da er det slutt på finværet for en stund. Og jeg som ikke har regntøy :p

Sol, sommer og surfing!

fredag 8. januar 2010


Da er alle fag for semesteret i boks, sola skinner og alt er bra! Har endelig dristet meg til å prøve litt surfing også. Gikk ikke veeeeldig bra- kom hjem med sand i øra og skrubbsår på beina, men det var gøy å prøve. Får gjøre et forsøk på å bli litt bedre etterhvert, sånn at jeg kanskje klarer å reise meg på brettet også lol. Hører rykter om at det har vært -30 grader hjemme i det siste, det vil si at temperaturforskjellen dT Santa Barbara - Hamar faktisk er på 55 grader! Hurra. Foreløpig ikke altfor mye å gjøre på skolen, så nå skal jeg virkelig nyte solen så lenge det lar seg gjøre.




                 Her ser man campus i enden av stranda- ganske grei beliggenhet :)

Oppsummering november/desember 2009

onsdag 6. januar 2010
Nå innser jeg hvor dårlig jeg er på å skrive blogg, og at jeg antagelig aldri burde begynt på slikt et prosjekt. Men skal prøve å oppsummere hva som har skjedd siden sist. Litt problemer med layouten på bildene som vanlig, skjønner ikke hvorfor bildene ikke vil gjøre som jeg sier, men det får gå.


Halloween viste seg å bli en kjempefest tre dager til ende, og huset var fullt av besøkende. Totalt var det over 20 personer som bodde i huset, med andre ord var det rimelig trangt om plassen. Men moro var det læll! Jeg og Solveig fikk besøk av TC, Oddmund og Vidar, som måtte sove på gulvet på det herlige vegg-til-vegg teppet vårt. De hadde bil, så vi kjørte litt rundt og viste dem hvordan vi hadde det, og de fikk også smaken av den fine stranda i IV. Sliktno har dem så visst ikke på Berkeley! Ellers kledde vi oss ut i lekre kostymer og susa rundt. Vi lagde også fine gresskar heelt sjøl! Bildene sier vel sitt.












Vi tok oss også en langhelg i San Francisco og besøkte Berkeley-gutta i slutten av November. Jeg og Solveig leide bil, heldigvis med GPS, og kjørte av gårde. Roadtripen ble litt av en opplevelse for to norske jenter som ikke er vant til å kjøre i 120 på en vei med flere felt en man kan telle på en hånd. Takket være GPS kom vi oss helskinnet gjennom San Francisco downtown, og endte tilslutt opp i Berkeley. Vi fikk med oss både sightseeing på trolley (med fri bar), og juleball på Union Square for norske studenter de påfølgende dager. Allikevel syntes vi denne helga var litt for kort- vi må definitivt tilbake ved en senere anledning. Byen var i mer europeisk stil enn de fleste andre byer i  USA, og det var til og med fine høstfarger på trærne; vi følte oss veldig hjemme! Gutta hadde takterasse, og utsikten var fantastisk. Man kunne såvidt skimte downtown SF skyline da solen gikk ned.









Etter dette var det stort sett slutt på morroa for dette semesteret. Eksamen nærmet seg, og mesteparten av tiden ble brukt på biblioteket, med hjemmeeksamen, forberedelser til eksamenspresentasjon og eksamenslesing. Lesing skriving lesing skriving - dag ut og inn (+ del netter). Meen også denne gang kom vi levende ut av det, selv om det føltes ganske håpløst en liten stund!

Den siste dagen før jeg skulle reise hjem for jula, pyntet Christopher, Jill og Per Christian huset, mens jeg og Solveig gikk på julegaveshopping- fin arbeidsfordeling syntes vi. Esken med julepynt ble anskaffet på garage sale, og innholdet var vel ikke akkurat kjent før esken ble åpnet etter eksamenstida. Den viste seg å inneholde en kjempestor oppblåsbar julenisse med lys inni, og utallige meter med julebelysning. Dette fikk de smelt opp på huset, og resultatet ble slik (bildet). Ellers ble julenissen svært populær, og var med på opptil flere juleavslutningsfester dette semesteret!









Det første semesteret i Santa Barbara kan oppsummeres med følgende stikkord:
-Overraskende mye hjemmelekser!!!
-Sol, palmer, strand
-Mange nye bekjentskaper av diverse nasjonaliteter
-Lite privatliv
-Maur på rommet!
-Billig øl
-For mye burritos