New York og de første dagene i Santa Barbara

fredag 18. september 2009
Etter en relativt grei flytur fra Oslo til Island, og videre fra Island til New York stod jeg og Solveig på subwayen på JFK lettere forvirret og usikre på hvordan vi skulle komme oss inn til byen. Etter få minutter fant vi ut at det faktisk bare var å stå å kikke i lonelyplanet og se enda mer forvirret ut, da kom det nemlig noen til unnsetning. "Hey guys, do you need help?". Og slik kom vi oss velberget fram til Hostelling International New York, på west Manhattan. Kanskje ikke det beste strøket; da vi kom ut etter en etterlengtet natt med søvn så vi avsperring merket med "Crime scene" i gata rett utenfor, akkompagnert av tre NYPD biler.


Vi fikk en hel dag i NY før vi fortsatte til Los Angeles og Santa Barbara. På denne dagen fikk vi egentlig med oss ganske mye: Sightseeing på turistbuss hvor vi fikk sett litt av alt, frihetsstatuen, Empire State, Times Square, Chrysler building, Brooklyn Bridge osv., litt shopping på Sephora og en skikkelig real amerikansk middag på Fridays. På kveldstid tuslet vi rundt på Times square og ble dratt med ned på en Comedy Club hvor vi som nordmenn tydeligvis ikke passet så veldig bra inn og ble dermed en del av selve showet. Bra dag!                                                                                                                                                     


Så var tiden kommet for å bevege seg mot Santa Barbara. Flyet vi skulle på var det noe feil med, så da var det fullt kaos og mye forsinkelser. Vi kom oss omsider til SB klokka ett om natta, fire timer forsinket. Adressen vår er 6767 Abrego Road, Goleta CA 93117 USA for den som måtte lure på det:)


Dette er huset våres her i SB! Det er stort og fint og veldig amerikansk.




Første bud dagen etterpå var å komme seg til Mattress Mike for å få tilkjørt madrasser til rommet vårt. Som de nordmennene vi er satte vi igang letingen etter Mattress Mike til fots. Det er visst ikke meningen man skal gå så mye her...det tok sin tid å navigere seg fram dit! Omsider fikk vi ordnet det og kom solbrente, slitne og med gnagsår tilbake til huset i Abrego Road. Jill Alice og Christopher (to av de vi deler hus med) så at vi var biiittelitt slitne og var så snille og kjørte oss til K-Mart i den flotte Buicken sin (bildet) for å handle altmuligrart til rommet vårt. Dagen ble avsluttet med en felles middag og et par velfortjente Beck's!

3 kommentarer:

Marlene sa...

Åååå, det høres moro ut! Håper du koser deg masse =) Du kommer til å få et herlig år og jeg gleder meg til å følge med! HAVE FUN GO MAD

(PS. du må gjøre sånn at alle kan legge inn kommentar.. Jeg måtte gjøre det via min blog)

Emily sa...

Takk for tipset Malla!! Jeg er fersk på blogging, så kjekt å få litt info. Og jeg kooser meg masse:)

Margrethe sa...

Slitan med nytt rom og ny sykkel. Dere har det varmere enn oss, heldiggriser :)

Legg inn en kommentar